Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mungbonencurry

Door: jpponline69

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


(Kokos)olie
1 rode ui gesnipperd
1 knoflook fijngesneden
gember geraspt naar smaak
3/4 kleine rode chilipepers
1 a 2 tl sojabonenpasta

1 tl kaneel
1 1/2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
2 blaadjes kaffir-limoenblaadjes
3 (pruim)tomaten in blokjes

1 zoete aardappel in blokjes
400 ml kokosmelk
150 gram mungbonen geweekt en gekookt

rijst
handje spinazie blaadjes
koriander


 



De mungboon heeft van alle bonen en peulvruchten de grootste varietijt aan voedingsstoffen. Een echte energieverschaffer

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm olie. Fruit ui, gember, knoflook, chili en sojabonenpasta.
Voeg specerijen, limoenblaadjes en tomaten toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
Doe zoete aardappel erbij en bak 3 minuten mee.
Voeg kokosmelk en mungbonen toe en kook 15-20 minuten koken.

Voeg aan eind een handje spinazie en/of strooi koriander voor garnering
Serveer met rijst

Bron

Honesty Healthy



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpponline69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top