Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Guacamole

Door: beppie_

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 rijpe avocado's* 1 kleine ui* 1 tomaat* 1 el fijngehakte koriander* 60 ml zure room* 1 el citroensap* tabasco naar smaak.



De overbekende guacamole is ook heerlijk als snack. Guacamole op toast smeren, met geraspte kaas en fruitjes bestrooien en in de oven bakken tot de kaas gesmolten is.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Avocado's overlangs doorsnijden en pit verwijderen. Avocado's schillen in een middelgrote schaal doen en met een vork fijnprakken.

Bereidingswijze

De ui snipperen, de tomaat fijnsnijden en beide vermengen met de gehakte koriander.
Alles, ook de overige ingredienten, bij de avocado in de schaal doen en dooreen roeren.

Serveertip

Serveren als dipsaus bij tortilla-chips of als tacovulling.
*TIP* Vruchtvlees van de avocado verkleurt snel in de openlucht. Doop daarom de pit terug in de dipsaus en dek af met plasticfolie.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppie_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top