Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kokos-amandel ijs en kokos-mango ijs

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor het amandelijs
100 g amandelen
480 ml light kokosmelk
3 el rauwe honing

Voor het mangoijs
1 mango, geschild en fijngesneden
2 el rauwe honing
80 g kokosrasp
480 ml light kokosmelk
verse blaadjes munt ter garnering



'Dit is de beste manier om ijs te eten als je het Paleo-dieet volgt.Wees je er wel van bewust dat je geen slagroom gebruikt maar kokosmelk €"deze kan kristalliseren in de vriezer waardoor je een soort granita krijgtin plaats van een glad roomijs. Wil je een romiger, mousse-achtig ijs,zet dan het ijsmengel slechts 30 minut en in de vriezer.'  

Bereidingswijze

Voor het amandelijs
Doe de amandelen in een diepvrieszakje met ziplocksluiting en sla er
met een deegroller op tot je grove kruimels hebt.
Meng in een kom de amandelkruimels met de kokosmelk. Verwarm de
honing op laag vuur in een pannetje en roer de warme honing door het
amandelmengsel.
Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet minstens 2 uur in de
vriezer voor je het ijs opdient.

Doe de amandelen in een diepvrieszakje met ziplocksluiting en sla er
met een deegroller op tot je grove kruimels hebt.
Meng in een kom de amandelkruimels met de kokosmelk. Verwarm de
honing op laag vuur in een pannetje en roer de warme honing door het
amandelmengsel.
Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet minstens 2 uur in de
vriezer voor je het ijs opdient.

Voor het mangoijs
Doe de mango met de honing in een Blender en zet deze aan tot je een
gladde puree hebt. Roer in een kom de kokosrasp door de kokosmelk.
Schenk de mangopuree erbij, maar bewaar iets ervan voor later. Roer
alles door elkaar.
Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet minstens 2 uur in de
vriezer voor je het ijs opdient.
Schep het ijs in een martiniglas, besprenkel met de achtergehouden
mangopuree en maak af met een blaadje munt.

Serveertips

Vind je dit een leuk recept? Misschien is Het Paleo Kookboek van Daniel Green iets voor jou! 

Bron

Het Paleo Kookboek - Daniel Green



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BrittLeeman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top