Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boekweit wrap met kip, kokos en groenten!

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen


50 gram boekweitmeel
1 ei
Ongeveer 150 ml water
Snufje zout

Voor het ' beleg' van de wrap

50 gram gemengde sla 
1 avocado gesneden 
1 paprika in stukjes
2 gekookte eieren
200 - 300 gram kipfilet in stukjes gesneden en gekruid
1 uitje in kleine stukjes gesneden
4 eetlepels gemalen kokos (2 per wrap)
Peper en grof zout
Balsamico (1 eetlepel per boekweit wrap) *
* Vind je dit te spannend kies dan voor een beetje gesmolten kokosolie of olijfolie als 'dressing'.

 


HULPMIDDELEN

Garde voor het mengen van het boekweitmeel met het water en het ei om zo een beslag te krijgen.


Heerlijk glutenvrije wrap zelfgemaakt van boekweitmeel en rijkelijk belegd met kipfilet, gemalen kokos, groenten en kruiden! Lekkere eiwitrijke maaltijd!

Bereidingswijze

Zo maak je de boekweit wrap


    Doe het boekweitmeel in een kom en voeg hier 1 ei en een snufje zout aan toe. Roer dit goed door en meng al roerende het afgemeten water toe aan de boekweit substantie. 
    Meng het tot een glad boekweit beslag.
    Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier wat kokosolie in.
    Verdeel nu het beslag in de pan, op dezelfde manier hoe je een pannekoek zou maken en draai deze na een licht goudbruine kleur om.
    Als je beide boekweit wraps hebt gemaakt in de pan leg je ze even afgesloten onder folie op een bordje.

    De vulling/topping van de boekweit wrap

      Doe de gesneden stukjes kipfilet in dezelfde pan die je hebt gebruikt voor de wraps. Bak de kipfilet stukjes op middelhoog vuur en zet na 3 minuten iets lager.
      Doe hier naar smaak al snufje peper aan toevoegen.
      Kook nu 2 eieren in een pan met gekookt water.
      Voeg nu in de pan van de kipfilet de gesneden ui en paprika toe 
      Voeg nog wat peper, zout of andere kruiden die je graag lust toe (hou rekening met de kokos)
      Verdeel nu de wraps over 2 borden en verdeel de stukjes avocado per wrap.
      Maak de avocado plat op de boekweitwrap en bedek met wat krokante sla blaadjes.
      Pel de gekookte eieren en snijd deze in grote of kleine stukjes. Leg per stukje ei wat korreltjes grof zout erop.
      Verdeel nu de kipfilet, paprika en ui over de twee boekweitwraps.
      Strooi nu per wrap 2 eetlepels gemalen kokos over het geheel.
      Zelf vind ik het heerlijk om een goede balsamico toe te voegen. Druppel de balsamico met een eetlepel uit in een rondje over de wrap.

Serveertips

Ook lekker als lunch even een stevige sateprikker erin, in de trommel en lekker voor op het werk of onderweg!

Bron

Http://sportsnuts.nl/eiwitrijke-boekweit-wrap-kokos-avocado/



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hania28
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top