Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Afrikaanse kip curry

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ingrediënten

1 el olijfolie
2 ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
2 laurierblad
430 ml gepelde tomaten, uit blik
2-4 tl kerriepoeder
1/8 tl zout
1 kilo kipfilet, in stukjes gesneden
350 ml ongezoute kokosmelk
sap van 1 citroen



Introductie:Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Afrikaanse kip curry. Dit is een heerlijk kipgerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Voorbereidingstijd : >20m (duurt bij mij altijd iets langer omdat ik de kip nogal kieskeurig slacht )
Kooktijd : 40m
Klaar In : +/- 60m

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 558 kcal
Eiwitten: 53,0 gram
Vetten: 33,2 gram
Koolhydraten: 13,3 gram

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm olijfolie in een grote Koekenpan. Doe de de ui, knoflook en laurierblad in de pan, en bak tot de ui lichtbruin is. Meng tomaten, kerriepoeder en zout in de pan, en laat dit ongeveer 5 minuten koken. Voeg vervolgens de kip toe en bak 15 tot 20 minuten, tot de kip niet meer roze is.
Stap 2
Zet het vuur nu iets lager. Voeg de kokosmelk gedurende 10 minuten toe aan de koekenpan, onder voortdurend geroer. Doe de citroensap over het gerecht vlak voor het serveren van de Afrikaanse kip curry.

Serveertips

Ik heb het oorspronkelijke recept beetje aangepast: meer kruiden erin. Je kan bijna nooit teveel kruiden gebruiken
Je kan er rijst bij eten, maar dat maakt het natuurlijk minder Low-Carb.
En als je geen kokosmelk hebt kan je santen met wat extra water gebruiken. Niet te veel water want anders wordt het een soepje.
Lekker met een komkommersalade erbij (geschilde komkommer in plakjes in een bakje komkommerrauwkost van de AH, met wat extra dille -1/2 theelepel - en wat citroensap).

Bron

Http://koolhydraatarmerecepten.info/recept/afrikaanse-kip-curry/



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelcodevries_nl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top