Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Hasselbacks Potatis (Zweedse Hasselback aardappelen

Hasselbacks Potatis (Zweedse Hasselback aardappelen

Door: willeke_

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2014

Ingrediënten 4 personen


12 middelgrote vastkokende aardappelen
1 theelepel knoflookpasta (of 2 teentjes geperst)
zout en peper naar smaak
25 gram kruidenboter
25 gram boter
50 gr. geraspte parmezaanse kaas



Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden).
Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen.
Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar.
De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen.
De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak.

Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C.
schil de aardappelen, was ze en droog ze.
Leg de aardappelen in een diepe opscheplepel en snijd ze met een mes
(over de breedte) in, houd een afstand aan van circa 3 mm.

Verwarm de boter en de kruidenboter in een magnetron
en roer hierdoor de knoflook en peper/zout naar smaak.

Smeer dit met een kwastje over de ingesneden aardappelen.
Leg de aardappelen op een vel bakpapier op de bakplaat in de oven en bak ze bruin in ongeveer 1 uurtje.

Haal de bakplaat na steeds 20 min. even uit de oven en smeer ze dan nogmaals in met het botermengsel.

Strooi 10 min. voor de eindtijd de geraspte Parmezaanse kaas over de aardappels
en laat dit smelten en kleuren.
Als de aardappels bruin en knapperig van buiten zijn, kun je ze opdienen.

Tags

Serveertip

Lekker met een biefstuk, varkenshaas of gegrilde kip
en met verse groenten of een frisse salade.

Bron

Met dank aan cucina-dimama.blogspot.nl



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top