Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige Spaanse canneloni

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

8 pijpjes canneloni of 8 verse lasagnevellen
300 gram rundergehakt
100 gram chorizo in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
peper, zout,
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder of paprikapoeder mild
paar druppels tabasco
2 theelepels oregano gedroogd
eventueel een scheutje rode wijn (ik had een restje)
1 losgeklopt ei
Saus:
2 gegrilde paprika's (uit een pot - goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
1/2 blikje tomatenblokjes
1 sjalotje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
peper, zout, paprikapoeder
Bechamelaus:
20 gram boter
20 gram bloem
plm. 1 dl melk
peper, zout, nootmuskaat
plm. 50 gram geraspte (Manchego) kaas of belegen kaas
 


HULPMIDDELEN

Koekenpan
pannetjes voor sauzen
ovenschaal

Zalig....weer eens een heel andere canneloni

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje.
Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken.
Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk.
In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt.
De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas.
NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar !

Bereidingswijze

Verhit de olie in de Koekenpan. Bak hierin het gehakt rul.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Voeg de stukjes chorizo toe en bak ook even mee.
Maak het gehakt pittig op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder, tabasco, peper, zout en oregano. (Hou wel in de gaten dat de chorizo ook pittig kan zijn!).
Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe. Zet de warmtebron hoog tot de wijn is verdampt. (Dit geeft een aparte smaak aan de vulling).
Laat de vulling iets afkoelen.

Maak de sauzen !

Tomaten-paprikasaus:
Breng de tomatenblokjes samen met de gesnipperde paprika's, sjalotje en paprika even aan de kook.
Maak op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder. Pureer de saus eventueel met de staafmixer.

Bechamelsaus:
Smelt de boter in een pan, Voeg de bloem in één keer toe.
Goed roeren tot de bloem is opgenomen door de boter en een bal gaat vormen.
Voeg nu beetje voor beetje de melk bij. Steeds goed roeren zodat geen klontjes ontstaan.
Maak de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat,

Giet de tomaten-paprikasaus in de ovenschaal.

Roer het losgeklopte ei door het wat afgekoelde gehaktmengsel.
Vul de canneloni's met het mengsel of rol steeds een deel van het gehaktmengsel in een lasagneblad.
Leg de canneloni's in de tomatensaus.

Giet nu de bechamelsaus over de canneloni's.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.







 

Tags, , , , ,

Serveertips

Lekker met een salade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (25)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top