Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herfst risotto met frutti di mare en garnalen

Door: Fressnapf

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


150 gr risottorijst (Arborio)
200 gr diepvries zeevruchten AH (frutti di mare)
125 gr gepelde rauwe jumbo garnalen
1 flinke sjalot
2 teentjes knoflook
100 gr kerst tomaatjes
600 ml warme groentebouillon (van tablet)
100 ml droge witte wijn
3 scheuten witte vermouth
3 el citroensap
2 klontjes roomboter
1 tl venkelzaad
Laurierblaadje
4 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Vers geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Koekenpan, waterkoker, pan.


Risotto doet het goed bij ons en is leuk om te maken. Herfst staat altijd voor een garnalen explosie op zee en die zijn nu dus super lekker. Profiteer en smul daarvan. Deze is goed op smaak gebracht en aangevuld met zeevruchten. Prima in de herfst met nog een heel klein vleugje zomer er in.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotten snipperen, de knoflook persen, warme groentebouillon maken met water uit de waterkoker. Venkelzaadjes kort roosteren in Koekenpan en apart houden. Jumbo garnalen controleren en kijken of het darmkanaaltje eruit is. Anders langs de rug insnijden en verwijderen. Kleine tomaatjes in achten snijden. Pan nemen om risotto te maken. Olijfolie met een klont boter erin, sjalot en knoflook glazig bakken en dan risottorijst toevoegen met laurierblad. Blus af met wijn en vermouth en dan warme bouillon blijven toevoegen tot arborio rijst geen vocht meer opneemt. Wel proeven en opletten, kook het niet tot pap. Risotto moet gaar zijn en moet nog een bite hebben. Laurierblad verwijderen. Nu tweede klont boter met wat olie in koekenpan doen en zeevruchten toevoegen en 4 minuten garen, dan geroosterd venkelzaad, rauwe garnalen en tomaten toevoegen, meebakken tot garnalen mooi gekleurd zijn. Proeven en op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Door de risotto mengen en garneren met een beetje geraspte Parmezaan. Super lekker, eet smakelijk.

Serveertip

Geef er wat salade bij en drink er een frisse pinot gris bij.

Bron

Lekker proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top