Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaans stoofvlees

Door: Smult

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 el olijfolie
1 kg riblappen
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 gele paprika, in stukjes
1 el Spaanse hete paprikapoeder
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 el koriander, fijngehakt



Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat vlees in 30 minuten op temperatuur komen, dan braadt het mooier bruin.
2. Verhit in een Braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Schep de riblappen uit de pan op een bord.
3. Fruit de uien en knoflook in het braadvet in de pan.
4. Voeg de tomatenblokjes met sap, paprika, paprikapoeder, wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
5. Zet het vuur laag en leg de riblappen terug in de pan.
6. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 2 uur op heel laag vuur gaar. Schep af en toe om.
7. Garneer het gerecht met koriander.
8. Lekker met knapperig brood, bijv. Spaanse puntjes of stokbrood.

Bron

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top