Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Worteltaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

De cake:
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
400 gram lichtbruine basterdsuiker
2 theelepels kaneel
4 eieren
240 mililiter plantaardige olie
380 gram wortels, gerapst
25 gram geraspte kokos
50 gram pompoenpitten
boter om in te vetten

De frosting:
60 gram zachte boter
100 gram roomkaas
250 gram poedersuiker
1,50 theelepel vanille-extract

De samenstelling en garnering:
fondant
oranje kleurstof
groene kleurstof



Het recept voor deze worteltaart heb ik gespot bij Heel Holland Bakt, in de uitzending van 6 oktober. Extra feestelijk, door de prachtige garnering!

Bereidingswijze

De cake:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet 2 bakvormen (met een diameter van 20 centimeter) in met boter.
Meng de bloem, de bakpoeder, de basterdsuiker en de kaneelpoeder in een grote kom samen.
Roer de eieren en de olie door de droge ingrediƫnten.
Voeg de wortel, de kokos, de walnoten en de pompoenpitten toe en spatel deze erdoorheen.
Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten circa 30 minuten tot ze gaar zijn.
Laat de cakes na baktijd afkoelen op een rooster.

De frosting:
Mix de roomboter en de roomkaas in een staande Mixer (op middelhoge snelheid) tot een luchtige massa.
Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
Voeg het vanille extract toe.
Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.

De samenstelling en garnering:
Samenstellen:
Leg een cake op een bord en doe de helft van de frosting erop.
Smeer het uit met een spatel.
Leg nu de andere cake er bovenop en smeer de rest van de frosting erop.

Garnering:
Fondant worteltjes:
Verdeel het fondant in twee ongelijke delen.
Meng bij het kleine deel de groene kleurstof en bij het grote deel de oranje kleurstof.
Pak een stuk van het oranje fondant en maak een bolletje.
Rol het bolletje nu in een wortelvorm. Maak een kuiltje in de bovenkant van de wortel.
Pak een stuk van het groene fondant en rol er een dunne sliert van.
Snijd de sliert in stukjes. Plak een paar sliertjes aan de onderkant aan elkaar vast.
Steek de bladeren in de kuil van de wortel.
Decoreer de taart met de fondant worteltjes.

Bron

Heel Holland Bakt, uitzending van 5 oktober 2014



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marloes1993
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top