Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Glutenrvrij Bananenbrood met Haver (ook lactosevrij en suike

Door: LekkerGlutenvrij

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten



135 gr Scottish Oats Porridge (Havermout), vermalen via: http://www.glutenfreewebshop.com/scottish-oats-porridge-inhoud-500-gr.html
3 Bananen, gepureerd
3 Eieren
10 Dadels, gepureerd
3 el Kokosolie
1 tl Xanthaangom verkrijgbaar via: http://www.glutenfreewebshop.com/xanthaangom.html
2 tl Kaneel, liefst Ceylon
1 tl Cardamom
1/2 tl Nootmuskaat
Snufje Zout
Optioneel: grote hand rozijnen & een hand pecannoten wat klein gesneden


Verder heb je nodig


=14pxBakblik ±1000 ml, mengkom, staafmixer, Keukenmachine of vermaal bakje, garde, eventueel: siliconen kwastje.


Het lekkerste en gezondste Bananenbrood met Haver en zonder gluten, suiker en lactose

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden:
Zet alles klaar zodat je door kan werken en niets vergeet.


    Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer het bakblik in met wat van de kokosolie (gaat het makkelijkst met een siliconen kwastje)
    Vermaal de Scottish Oats Porridge tot het bijna meel is
    Pureer de bananen met de dadels en de kokosolie en doe dit bij de vermalen Porridge
    Voeg de eieren, xanthaangom, kruiden en zout toe en pureer/meng tot een glad mengsel
    Verdeel het mengsel nu over het bakblik en strooi eventueel de pecannoten en rozijnen eroverheen
    ±20 min - je kan het best even prikken met een sate prikker, komt hij er droog uit dan is het brood goed gaar - de voorverwarmde oven in en genieten maar!

    =14pxAls je het teveel vindt kun je altijd gezellige visite op de thee vragen of een deel van het Bananenbrood invriezen voor bijvoorbeeld een lazy zondag's brunch ;-)

Bron

Http://www.glutenfreewebshop.com/recepten/bananen-brood-met-haver/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LekkerGlutenvrij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top