Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

vis met scherpe saus uit Ethiopie

Door: gebs

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


: 4 middelgrote moten vis(filet), 2 kopjes fijngehakte rode ui, 1 kopje spliterwten, 3 kopjes water, 1/2 kopje rode pepertjes, in kleine reepjes, 1 kop olie, 1/2 kop wijn, 1/4 theelepel zwarte peper, zout naar smaak



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spliterwten 15 minuten in 3 kopjes water. Voeg de rode pepertjes en de olie toe en roer voorzichtig om. Voeg de wijn toe en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken. Strooi er zwarte peper en zout over. Snijd de moten vis in reepjes en dompel die ca. 5 minuten in de hete kokende saus. Houd de visreepjes warm. Laat de saus afkoelen. Lekker met 'injera' (Ethiopisch brood). De visreepjes met de koude saus als dipsaus kunnen ook als amuse bij het aperitief geserveerd worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top