Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chili sin carne (veganistisch)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 potten peulvruchten (bv kidneybonen en bruine bonen)
pot mais
pak gezeefde tomaten
Bouillonblokje
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
2 paprika's
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
zout en peper naar smaak
paprikapoeder
olie
Sojabrokjes



Lekkere chili, maar dan zonder dierenleed!

Bereidingswijze

Snipper de ui. Fruit de ui in wat olie en knijp de knoflook erbij uit.
Snijd paprika en courgette in stukken en voeg die toe, laat even meebakken.
Voeg de komijn, chilipoeder, paprikapoeder, tomaten en sojabrokjes toe, en laat 10 minuten garen.
Voeg aan het eind de bonen en mais toe en laat ze even meeverwarmen, breng het geheel niet meer aan de kook.

Serveertips

Voor een zoete noot: stukjes ananas of perzik uit blik toevoegen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mayli
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top