Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Restje wijn over? Maak dan wijngelei. Heerlijk bij kaas.

Door: pwiggers

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Restje wijn rood of wit alles kan.
(Ik had nu een rest Riesling en een rest droge rode Dornfelder)
geleisuiker (1 : 2)


Verder heb je nodig


Pan
weegschaal
schone potjes


Tijdens een vakantie ontdekte ik de wijngelei die voor veel geld verkocht wordt.
Dat kan ik ook dacht ik.
Als ik nu een restje wijn over heb maak hiervan met behulp van geleisuiker een heerlijke wijngelei.
Heel lekker op een stukje kaas. Eigenlijk lekker bij alle soorten kaas, maar ook lekker om te dippen.
Een schep van de wijngelei in bijvoorbeeld rodekool of een vleesgerecht is ook lekker
Nooit meer wijn weggooien !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Weeg de pan. Doe de wijn in de pan. Weeg weer. Doe de helft aan het gewicht van de wijn aan geleisuiker erbij. Dus je hebt bijvoorbeeld 200 gram wijn dan gaat er 100 gram geleisuiker 2 : 1 bij.

Breng alles rustig aan de kook en laat plm. 4 - 5 minuten doorkoken.
Potjes vullen. 5 minuten op de kop zetten en dan af laten koelen

Dan wordt het "Smullen maar".

Serveertip

Heerlijk bij een kaasplateau na een leuk dineetje.
Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
Gewoon van alles proberen.
Ook lekker in een saus, stoofpot of door rodekool.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top