Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Koninginnedag: vlaggentaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

150 gr boter, 150 gr suiker, mespunt zout, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel.
250 gr aalbessen, 250 gr blauwe bessen, 6 el abrikozenjam, 1/4 l slagroom, 50 gr suiker, 1 zakje krokant(nougatine), 1 zakje blanke taartgelei.


HULPMIDDELEN

Rechthoekige vorm 20 x 30 cm


Voor nederlandse Nationale Feestdagen een lekkernij

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed de vorm met een op maat geknipt velletje bakpapier. Klop boter en suiker en zout met Mixer tot licht en luchtig mengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Bakmeel erdoorspatelen. schep het beslag in vorm en bak de bodem in 20-30 minuten gaar en goudbruin. Stort op rooster, verwijder bakpapier, laat afkoelen.

Bereidingswijze

Was de afgehaalde bessen, houd beide kleuren apart en laat ze goed uitlekken. Bestrijk de taartbodem met de jam. Klop de slagroom stijf met de suiker. Bestrijk de rand van de taart met een dun laagje slagroom en druk er het krokant tegen. Schep de resterende slagroom in de spuitzak met een gekarteld mondje. Spuit op de middelste baan van de vlag slagroomrozetten, verdeel de rode bessen over de bovenste baan en de baluwe bessen over de onderste. Bestrijk de bessen met de taartgelei, die wordt gemaakt volgens de aanwijzingen op het zakje.

Bron

-



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top