Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Door: ruthbrock

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen)
1 dl ketjap
1 pakje bladerdeeg
1 blik perziken (of ananas)
2 uien
2 el olie
1 bakje kruidenroomkaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal, Koekenpan, plastic zakje,; zeef


Eeenvoudig, heerlijk gerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

LET OP: KIPFILET MOET MINSTENS 1 UUR MARINEREN

Snijdt de kipfilet in "brokjes", doe de stukjes kipfilet in een zakje en giet de ketjap eroverheen. "Kneedt" de ketjap lekker door de kipfilet heen, zodat alles in aanraking is gekomen met elkaar. Knoop het zakje dicht en leg het in de koelkast voor minstens 1 uur marineren.
Snijdt de ananas of perziken in partjes (wel eerst goed uitlekken) en snipper de uien.
Vet een Ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit dan de olie in een pan en fruit de ui zachtjes dusdanig dat deze glazig wordt.
Schep de gemarineerde kipfilet door de uitjes en bak de kip gaar.
Bekleed dan de ovenschaal met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in het bodem deeg!! Schep dan een gedeelte (ongeveer de helft) van het kipmengsel in de bekleedde schaal en verdeel dan (weer ongeveer de helft) van de ananas of perziken over het geheel. Daarna de helft van de roomkaas eroverheen verdelen en zo deze handelingen herhalen totdat alles in de schaal is "gestapeld".
Dek het gerecht af met de overige plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig en druk ze goed dicht. Prik daarna enkele gaten in het bladerdeeg en bak het geheel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.


TIP VAN ERWINSTOBBE
Tip voor de bodem: laagje gekookte zilvervliesrijst (eerst goed droog laten worden) over de bodem verdelen. Alle vocht uit de ingrediƫnten trekt in de rijst en niet in de bodem, terwijl smaken van ingrediƫnten wel behouden blijven

Serveertip

Je kunt zelf beslissen wat je erbij eet. b.v. brocolli, of boontjes of een lekkere gemengde , frisse salade. Wat je zelf het lekkerst vindt.

Bron

Http://plazilla.com'''''



Deel dit recept

Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top