Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hummus

Door: Zerachiel_Robert

  • Arabisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


130 gr Kikkererwten
1 el Tahin
2 el Olijfolie
1-2 tenen Knoflook
1 tl Gerookt Paprika Poeder
1 tl Oregano (vriesdroog)
1 tl Basilicum (vriesdroog)
1/2 tl Komijnpoeder
1/2 tl Citroenzuur en 1 el water, of het sap van een halve citroen.
zout/peper naar smaak


Verder heb je nodig


Een Keukenmachine of als je een iets gladdere hummus wilt, een blender.


Hummus is een dip gemaakt van kikkererwten. Erg lekker als bijgerecht of bij de borrel.
Lekker op een stukje stokbrood of om verschillende groenten in te dippen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de kikkererwten uit blik en spoel ze goed af en doe ze in de keukenmachine/blender.
Voeg de rest van de ingredienten toe en hak tot een gladde massa ontstaat.
Schraap de randen van de keukenmachine/blender, om een mooi homogene massa te krijgen.

Serveertip

De hummus blijft een paar dagen goed in de koelkast in een afgesloten bak.

Deze hummus is erg lekker met reepjes komkommer of paprika en zal het ook wel goed doen op een stokbroodje.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zerachiel_Robert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top