Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bosvruchten yoghurt ijs

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kopjes verse of diepvries bosbessen  (480 ml)
80 ml  suiker
1 eetlepel citroensap
240 ml magere melk
480 ml  magere yogurt 



IJs zonder ijsmachine!

Bereidingswijze

1.  Doe de bosbessen in een steelpan of sauteuse en breng ze samen met de citroensap en de suiker langzaam aan de kook op een lage temperatuur. Laat het geheel 5 staan en roer regelmatig, totdat de bosbessen zacht zijn en er een siroop ontstaat.  Zet de pan van het vuur en zet het weg.

Wacht tot het geheel op kamertemperatuur is. Giet de ingrediënten over in een kom en blend het met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg melk toe en schep het tot een geheel. Voeg daarna de yoghurt toe en schep het weer door elkaar. Dit mengsel giet je in een, voor een vriezer bestemde, plastic bak. Voor 45 minuten. De ijzige stukjes dien je daarna wel even met een garde of een vork om het ijs glad te houden. Mixen kan natuurlijk ook.
Zet het weer terug in de vriezer voor 30 minuten. Herhaal het proces elke 30 minuten voor 2 uur. Nu ben je klaar en kun je als garnering ook andere vruchten toevoegen. Eet smakelijk! 



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top