Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Glutenvrije Chocoladetaart

Door: manonmarguerite

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


- 200 gram pure of melk (verkade) chocolade
- 200 gram boter
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 1 eetlepel glutenvrij (rijst) meel (als je gewoon meel gebruikt is de taart niet meer glutenvrij)
- slagroom om het af te maken, en ik vind de taart persoonlijk nog lekkerder met geschaafde witte chocolade eroverheen!


Verder heb je nodig


- een taartvorm met een doosnee van ongeveer 26 cm


100% Glutenvrije Chocoladetaart. Ik heb dit recept bedacht omdat mijn zusje gluten intolerantie heeft, en toch graag een chocoladetaart wilde eten. Dit is het uiteindelijk geworden  en hij is heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een (stenen) kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade.
3. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.
4. Voeg de suiker toe en roer het er goed doorheen.
5. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen goed roeren.
6. Voeg tot slot het rijstmeel toe.
7. Roer nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.
8. Giet het mengsel in een taartvorm (met een doorsnee van ongeveer 26 cm) en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje vloeibaar blijven.
9. Haal de taart snel en voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.
10. Serveer de taart eventueel met een dot slagroom.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manonmarguerite
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top