Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zomerse kersentaart met knapperige kruimels

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

100 gram amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
750 gram kersen of grote pot kersen (720 ml)
200 gram zachte boter (niet gesmolten wel heel zacht)
400 gram bloem
mespunt bakpoeder
175 gram suiker
zakje vanillesuiker
mespunt zout
1 ei (M)
half flesje amandelaroma
2 flinke eetlepels kersenjam
poedersuiker om te bestuiven


HULPMIDDELEN

Springvorm met een doorsnede van 26 cm
bakpapier
mixer of keukenmachine
aluminiumfolie

verrukkelijke kersentaart

Heerlijke frisse kersentaart met een lichte amandelsmaak en een knapperige bovenlaag van kruimels met amarettini.
De taart is na 2 dagen nog lekker.
De taart kan met verse kersen maar ook met kersen uit pot gebakken worden.
Deze taart kan niet mislukken!!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 190 graden.
Bodem springvorm bekleden met bakpapier. Rand invetten en bestuiven met bloem.
Amarettini grof verkruimelen.
Kersen ontpitten en steeltjes verwijderen. Kersen uit pot goed laten uitlekken.

Doe de boter, bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout, amandelaroma en het ei in een beslagkom en mix hiervan een kruimelig deeg. Mag geen bal worden!!

Verdeel driekwart van de kruimels over de bodem van de springvorm. Licht aandrukken.
Helft van de amarettinikruimels erover verdelen.

Kersen vermengen met de kersenjam. Over de bodem verdelen.

Restant amarettini-kruimels door de overige deegkruimels mengen en over de kersen verdelen.

Taart onderin de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken.

Eventueel na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.

Tags, ,

Serveertips

Bestrooid met poedersuiker heerlijk bij koffie en thee.

Ook goed in te vriezen. Bij gebruik bevroren plm. half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden bakken en hij is weer als vers.



Leuk recept? Deel het
Reacties (20)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top