Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roti'S Uit Sri Lanka

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

400 gr bloem, 1/2 kokosnoot, geraspt, 1 dessertlepel bakpoeder, 3 dessertlepels zout water, 1/2 cup warm water, kokosolie of zonnebloemolie
erbij: curry of ananasjam of banaan en palmstroop


HULPMIDDELEN

Zware koekepan, deegkom, kwastje


Deze roti's zijn heel anders dan die uit Suriname of India. Ze worden gemaakt met versgeraspte kokos en gegeten bij curry's of als ontbijt met palmstroop

Voorbereiding

Mix de bloem, kokos, bakpoeder, zout water met de handen in een kom. Voeg handwarm water toe en kneed totdat de deegbal los komt van de deegkom. Laat 40 minuten staan.

Bereidingswijze

Maak nu 6 tot 8 balletjes van het deeg. Verhit alvast een zware koekepan, zonder vet (!) Maak een balletje plat totdat een ronde plak ontstaat waarvan de dikte tussen die van een pannekoek en een shoarmabroodje in moet zitten. Smeer met een kwastje een beetje kokosolie (of zonnebloemolie) op de roti en bak ze in de pan ongeveer 1 minuut per kant, daarna nog een minuut per kant. Er moeten zwarte plekjes op komen, de rest van de roti blijft wit, ze worden dus niet echt bruin.

Serveertips

Serveer bij indiase of sri lankese currys of met ananasjam of palmstroop en banaan als ontbijtje.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bogahawatta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top