Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dropijs

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gr lievelingsdrop
230 gr volle melk
120 gr slagroom
80 gr suiker
50 gr water



Je kunt de drop gebruiken die je het lekkerste vindt. Denk er wel aan dat je sneller ijs kunt maken met zachte drop. Ook kleine dropjes moet je in ieder geval door midden snijden. Gebruik geen suikervrij drop.
Droptoffee's van Van Melle zijn prima om in het ijs te gebruiken. Ze zijn wel wat korrelig.

Voorbereiding


Bereidingswijze

Snijd de drop in kleine stukjes.
Doe water en melk bij elkaar in een pannetje en smelt er de drop in. Blijf intussen goed roeren.
Klop de slagroom met de suiker.
Als de drop opgelost is laat je het mengsel afkoelen.
Meng het mengsel met de slagroom.

Als je een ijsmachine hebt volg vanaf hier de handleiding van de machine.
Als je geen ijsmachine hebt dan giet je het mengsel in een lage plastic bak en zet het circa 3 uur in de diepvries.
Als het ijs hard is, even testen met vork of lepel, dan mix je het mengsel in een Blender (of gebruik een staafmixer) om de ijskristallen te breken.
Zet het ijs voor je het serveert nog 5 of 10 minuten in de diepvriezer.

Bron

Mangerie/Roberto



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top