Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Handgerolde Oreo Bonbons

  • Nagerecht
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

- twee pakjes Oreo koekjes
- 300 gram melk chocolade
- 175 gram roomkaas
- een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7)
- 1 theelepel vanille extract


HULPMIDDELEN

- Bakpapier
- Bakplaat of bord

Handgerolde Oreo Bonbons
Handgerolde Oreo Bonbons
Handgerolde Oreo Bonbons

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan

Bereidingswijze

Kruimel de koekjes in de Blender (of in een theedoek door er daarna met de deegroller op de slaan).


Doe al je roomkaas in een kom, het liefst op kamer temperatuur, en voeg je Oreo mix toe en een theelepel vanille extract. Mix dit met de handmixer/garde of lepel totdat het goed allemaal goed door elkaar heen zit


Gebruik je handen om bolletjes te vormen en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet de bolletjes voor 30 tot 45 minuten in de koelkast


Smelt de bruine chocolade au bain marie of in de magnetron door het na elke paar seconden te roeren. Haal de Oreo bollen uit de koelkast en prik een bolletje aan een satrikker (of vork) en haal het door de chocolade heen totdat het bolletje helemaal bedekt is. Laat het even afdruipen, leg het daarna voorzichtig terug op de bakplaat en haal de satrikker eruit om aan het volgende bolletje te doen. Ga zo door totdat je alle bolletjes gehad hebt. Als de bolletjes te zacht worden, zet ze dan gewoon weer even in de koelkast


Zijn alle bolletjes nu bedekt met chocolade? Laat dit 10 minuten in de koelkast rusten zodat de chocola hard kan worden


Als je nog iets extra's aan je Oreo-bollen wil geven kan je de witte chocola smelten, een vork door de gesmolten chocola halen en dit over de bonbons heen laten druipen. Hierna weer 10 minuten in de koelkast zetten. Done!

Serveertips

In een leuk, klein bonbonpapiertje ziet het er erg feestelijk uit.

Bron

Youtube



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mickgoesrawr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top