Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

400 gr gehakt HOH
1 ui
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 blik mais
1 blik kidneybonen
1 blik tomatenblokjes
1 zak tortillas
150 gr roomkaas (bakje Bressot met peper en paprika)
300 ml magere bio yoghurt
Chilipoeder
Paprikapoeder zoet
Paprikapoeder heet (pikant)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Tabasco
Olijfolie
1 zakje geraspte belegen of oude kaas


HULPMIDDELEN

Hapjespan, ovenschaal.

Stuk tortilla lasagne op bord, lekker.

Yummie, yammie wat was dit lekker! Er waren tortillas over van de wraps die op moesten dus wat doe je er dan mee? Yes een tortilla taart bouwen! In die zakken zitten 8 tortillas en je hebt er minimaal 6 nodig. Dit is op zich een erg eenvoudig recept, snel te maken, maar oh zo lekker! Binnen een uur staat deze schotel dampend op de tafel. Het is zo op want iedereen smult er van, ook de kleine smullertjes.

Bereidingswijze

Hapjespan nemen met 1 el olie, knoflook persen en ui fijn hakken en in hete olie fruiten. Gehakt erbij en goed roerbakken. Paprika in blokjes snijden, kidneybonen en mais laten uitlekken en dan bij gehakt voegen. Nu de tomatenblokjes, yoghurt en bakje roomkaas toevoegen. Roer goed door elkaar en laat een minuut of 12 pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout, voeg dan naar smaak chilipoeder, paprikapoeder en tabasco toe. De ene houdt van hot en spicy en de ander weer wat minder. Het is een kwestie van smaak, dus kruiden en blijven proeven.
Nu een Ovenschaal nemen en invetten met olie. Begin met een laagje saus, leg er dan 2 tortillas op, beetje over elkaar mag, dan weer saus, dan weer 2 tortillas enz, maar eindig met saus. Bestrooi tenslotte met een laagje geraspte kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven met onder en bovenwarmte op 175 graden en bak in 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Lekker van smullen!

Serveertips

Geef er als tegenhanger een lekkere frisse komkommersalade bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top