Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittig, kruidig, supermals Hongaars gehakt

Door: Fressnapf

  • Balkan Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr mager rundergehakt
500 gr HOH gehakt
4 teentjes knoflook
1 bosje (35 gr) verse peterselie
2 grote rode uien
Rijkelijk olijfolie
2 el paprikapoeder zoet of gerookt zoet
2 el paprikapoeder pikant
1 afgestreken el vers gemalen 4 seizoens- of bij gebrek zwarte peper
Zeezout
3 el paneermeel of 3 beschuitjes
1 tl bakpoeder


Verder heb je nodig


Grillpan of grote koekenpan of BBQ.

Voorbereiding
Bijzondere specerijen, extra lekker!

Yummie, yammie dit is wel n van de lekkerste stukjes gehakt om te eten voor mensen die van gekruid en pittig gehakt houden. Het lijkt op Cevapcici, maar is het niet want hier zit meer smaak aan door gebruik van verschillende soorten paprika en pepers. Echt een gehakt smaaksensatie, niet droog, maar supermals. In de zomer ook prima en snel op de Barbecue te bereiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schaal nemen en gehakt erin doen met 1 el olijfolie en klein beetje water. Laat gehakt wel op kamertemperatuur komen want dat werkt makkelijker. Knoflook persen, rode uien heel fijn snipperen, peterselie wassen, fijn hakken en toevoegen. Nu twee soorten paprikapoeder toevoegen, de zoete- en de pikante versie. Doe vier seizoenen peperkorrels (dit is een melange van verschillende soorten peperkorrels) in de molen en maal fijn en voeg toe. Paneermeel erbij en ongeveer 2 tl zeezout voor de juiste smaak en tenslotte een vleugje bakpoeder, zo wordt het lekker luchtig. Meng heel goed door elkaar en zet enkele uren weg in de koelkast. Zo kunnen al die smaken in gehakt trekken en kan het opstijven. Pak schaal en rol er met twee handen worstjes van ter grootte van je duim. Neem de grillpan, dat is het lekkerste of anders een grote Koekenpan. Doe er olijfolie in en grill/bak gehaktrolletjes om en om mooi goudbruin. Door de paprika krijgt het een mooie rode kleur.
NB: Zoet paprikapoeder en vier seizoens-peper is te koop bij Dille en Kamille, ook bij AH van Johnnie Boer spices.

Serveertip

Lekker met een bonte paprika/tomatensalade, tomaten/paprikarijst, Tzatziki, gebakken uien en/of frites, rosti. Of als tapas bij de borrel, ook koud erg smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top