Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

  • Vis
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gr gerookte Noorse zalmfilet
8 tortillas
1 bakje tuinkers
1 rode paprika
1 gele paprika
2 bekertjes van 150 ml creme fraiche
250 gr rucola
2 el mierikswortel
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


HULPMIDDELEN

Schaal.


Dit is hier wel het toppertje onder de wraps en kan prima met Pasen. Als je geen zin hebt om lang te staan en je hebt eventueel gasten, geef ze dit dan. Je staat versteld van de smaken, ziet er leuk uit, is een volledige maaltijd, past bij de lente en is uiteraard walgelijk lekker! Dit is voldoende voor 4 personen, ieder twee en je zit lekker en voldaan vol.

Bereidingswijze

Was en halveer paprikas. Snij ze doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Paprikahelften in reepjes snijden. Rucola uit de zak halen, wassen, dikke stengels verwijderen en drogen. Tuinkers uit het kartonnen bakje nemen, wassen en drogen. Haal tortillas uit de verpakking en bak ze kort in de oven (of in de pan met olijfolie) zoals op de verpakking staat. Maak nu snel de saus. Doe creme fraiche in een schaal en roer mierikswortel erdoor, breng op smaak met peper en zout en proef de saus. Nu tortillas nemen, dun insmeren met saus en beleggen met rucola en tuinkers. Daarop leg je twee dunne plakjes gerookte zalmfilet, daarover de paprikareepjes in twee kleuren en daarover weer een laagje saus. Rol je tortillas dan strak op. Halveer ze met een scherp koksmes en zet ze op een bord. Garneer het bord met het restje rucola en als je hebt met 2 gehalveerde cherrytomaten voor de leuke kleurtjes, maar je kan ze ook geven in een papieren servet. Wel meteen eten en anders koel bewaren. Dit is makkelijk super smullen en heel gezond!

Serveertips

Lekker met een glas droge witte wijn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top