Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chinese kipsate met saus

  • Chinees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 g kipfilet in sate grote blokjes gesneden MARINADE INGREDIENTEN:1/2 T donkere sojasaus, 2 e oestersaus, 1/2 t gemalen witte peper, 2 t sesamolie, 2 e gember siroop, 1 t maIzena, 2 e Chinese rijstwijn, zout VOOR DIPSAUS: 2 e oestersaus, 2 e donkere sojasaus, 2 e lichte sojasaus, 1-2 t sesamolie, geweekt shiitakes-in stukjes (bewaar weekvocht)



Ooit Chinese sates gegeten, probeer deze dan, in een perfecte smaakcombinatie met de saus. Neem van mij aan dat deze echt lekkerrrr is!

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingredienten en meng de blokjes kipfilet erdoor. 2. Laat voor 1 uur marineren en rijgt blokjes kip aan satestokjes. (zo3 per stokje) 3. Bak sates half gaar in Koekenpan met olie en mooi bruin en krokant van buiten. 4. Haal sates uit pan en bak de shiitakes even aan.Voeg saus met weekvocht van shiitakes erbijen voeg half gare kipsate erbij en maak ze volledig gaar door dit regelmatig te keren.

Serveertips

Serveren met saus erover. Variatie: je kan ook verse shiitake paddenstoelen en Chinese blokjes worst (Cheong) tussen de kip stukjes invoegen. De olie uit de worstjes trek dan door de shiitakes.

Bron

Proeven en experimenteren



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top