Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amarula mud cake

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

Voor de mud cake
150 gram boter
100 gram pure chocolade
100 gram suiker
100 gram bruine basterdsuiker
50 gram cacao
150 ml Amarula
175 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel baksoda
zout
3 eieren

Voor de chocolade ganache
200 gram pure chocolade
100 ml slagroom
100 ml Amarula
mespuntje zout
1 flinke eetlepen zachte boter


HULPMIDDELEN

Springvorm 20cm
Beslagkom
Vuurvaste kom
Garde
Bakpapier

stap 5

Voeg de eieren stuk voor stuk aan de afgekoelde massa toe.

stap 7

Laat het beslag in de vorm glijden.

De ganache maken

Roer de ganache stevig door als alle ingrediƫnten gemengd zijn.

Roer het suikermengsel goed glad met de gesmolten chocolade en boter. Bestrijk de taart hier mee!

stap 4

Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout samen in een kom.

Het eindresultaat
stap 1

Verwarm au bain-marie de boter, chocolade en Amarula.

stap 2

Meng de beide soorten suiker en cacao door elkaar.

stap 3

Roer het suikermengsel door het chocolademengsel tot er geen klontjes meer zijn.

stap 6

Spatel het bloemmengsel door het chocolademengsel.

Janny met de nieuwst Smult in haar tas!
Janny helpt een handje bij het roeren.

Chocoladeliefhebber opgelet! Door de combinatie van koffielikeur en chocolade is deze taart een echt feest. Janny van der Heijden, jurylid bij Heel Holland Bakt, heeft dit recept speciaal ontwikkeld om te laten zien hoe lekker je kunt bakken met Amarula (of een andere koffielikeur).Iedereen kan dit maken, ook als je niet kan bakken

Janny heeft een goed excuus om taart te eten: 'als je geniet is het heel healthy, aldus Janny.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 g. Verwarm au bain-marie op laag voor boter, chocolade ins tukjes en Amarula.

Meng beide soorten suiker en cacao. Als de chocolade en boter gesmolten zijn roer je het suiker-cacaomengsel er doorheen met een garde. Roer totdat er geen klontjes meer zijn en de massa glanst. Neem de kom van het waterbad en laat 5 minuten staan.

Vet een springvorm van ca. 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Zeef in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout bij elkaar. Voeg de eieren n voor n aan de enigsinz afgekoelde massa toe en meng. Spatel het bloemmengsel hier ook door. Let erop dat er geen klontjes in komen.

Laat het beslag in de vorm glijden en bak 40-45 minuten (tot een erin gestoken spiesje er schoon uitkomt).

Neem de vorm uit de oven en laat even rusten voor het verwijderen van de ring. Laat dan verder afkoelen.

Ganache
Doe voor de ganache de gehakte chocolade in een kom. Verwarm slagroom en Amarula, schenk over de chocolade en laat 1 minuut intrekken. Roer glad en meng dan de boter erdoor. Roer stevig om tot de ganache op kamertemperatuur is en bestrijk de taart hier mee.

Serveertips

Volgens Janny is het erg lekker om dit recept te serveren met ijs. Een heerlijk dessert!

Heb je ganache over?
Je kunt de ganache in kleine vormpjes doen. Leg er een framboos op en laat opstijven in de koelkast. Nu heb je een klein hapje voor bij de koffie of een high tea. Volgens Janny zijn chocolade en frambozen 'een match made in heaven'.

Bron

Janny van der Heijden



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top