Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pastinaakfriet

Door: MWilthagen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr geschilde pastinaken
3 el olijfolie
1 bol knoflook
10 gr tijm
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Frietensnijder
Als ze nog niet geschild zijn een dunschiller.
Oven


Gezonde fietjes van de oer oud hollandse groente

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eventuweel schillen
De oven voor verwarmen op 150 graden

Bereidingswijze

Snij de pastinaken in dikke frieten (of gebruik de frietsnijder).
Versprijt de frieten over de bakplaat, haal de tenen knoglook los en strooi die er over (ongepeld). verdeel de tijm er over en giet de olie er over uit.
Bak de frieten ongeveer 30 a 45 minuten goud bruin, voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveertip

Lekker met lamsvlees en appelmoes.

Bron

Ooit uit een tijdschrift gescheurd welke? geen iedee



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MWilthagen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top