Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel schol filet, asperges en garnalensaus

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 gr Hollandse garnalen
12 verse Noordzee schol filets
800 gr verse dunne witte asperges
1 glas droge witte wijn
1 klein bekertje slagroom
1 el vers gesnipperde dille
Vers geperst citroensap
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
60 gr roomboter
Bloem


HULPMIDDELEN

Pan, ovenschaal


Mmmm verse witte asperges zijn zo al lekker in het voorjaar, dus flink van profiteren. Het liefst heb ik ze met iets lekkers uit de zee en wel omdat je daar de allerlekkerste combinaties mee kunt maken. Ik heb dit gerecht gemaakt afgelopen zaterdagavond en we hebben heerlijk gesmuld. Deze kun je zo op de kaart zetten in een restaurant in het aspergeseizoen.

Bereidingswijze

Asperges wassen, uiteinden eraf en schillen. snijden Verse scholfilets wassen, droogdeppen met keukenpapier, peper, zout en citroensap erop. Roomboter verhitten in een pan, schol filets door bloem halen en kort krokant aanbraden. Ovenschaal nemen, licht invetten met boter en de gebakken schol erin leggen. Verdeel daar bovenop de asperges. Maak nu snel saus. Witte wijn mengen met de room, garnalen erdoor mengen, verse dille erdoor, even proeven en desnoods iets hoger op smaak brengen met een snufje zout en peper. Verdeel saus gelijkmatig over vis en asperges. Zet in een voorverwarmde heteluchtoven op 190 graden en bak snel in ongeveer 10 minuten gaar. Simpel kan zo lekker zijn !

Serveertips

Eet met warm zuurdesembrood, ciabatta of vers liefde en passie brood van AH want die saus is heerlijk.



Leuk recept? Deel het
Reacties (15)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top