Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groente burgers

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor 4 burgers

175 g aardappelen in de schil
1 eetlepel olijfolie
75 g rode uien, fijngesneden
1 kleine prei, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
50 g champignons, in plakjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel tijm
1 eidooier, bloem
zonnebloemolie, peper en zout
4 hamburgerbroodjes
(harde ronde broodjes, liefst zuurdesem)
plakjes komkommer en tomaat
paar blaadjes sla
4 plakjes kaas (hoeft niet, maar is wel lekker)



In deze leuke burger kun je een heleboel groenten verstoppen, zo krijgt je kleintje zijn vitaminen binnen. Presenteer het op een leuke manier zoals ik heb gedaan. Een konijn doet het altijd goed!"

Bereidingswijze

Was de aardappelen en kook ze in ongeveer 30 minuten gaar.
Verhit de olijfolie in een Koekenpan en voeg de groenten en tijm toe. Fruit aan enlaat stoven tot de groenten gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork plat. Voeg de groentenen de eidooier toe en meng grondig. Maak hier 4 burgers van en zet ze 30 minutenin de koelkast.

Bebloem de groenteburgers en verhit wat zonnebloemolie in eenkoekenpan. Bak de burgers in 3 4 minuten mooi goudbruin. Kruid met peper enzout. Leg de burgers tussen de broodjes met wat plakjes komkommer en tomaat,een paar blaadjes sla, en eventueel een plakje kaas.

Tip
Wil je de groenteburgers extra aantrekkelijk maken voor kinderen, dan kun je vande komkommer 2 oren maken, voor de ogen snij je 2 rondjes uit een plakje kaas metdaarbovenop 2 schijfjes wortel en 2 hoedjes van kerstomaatjes. Een kwart schijfjewortel vormt de neus.

Ellemieke Vermolen heeft een eigen foodblog: http://ellemiekevermolen.com

Meer tips & trics van Ellemieke lees je in Smult. Kijk op www.smult.nl

Bron

Ellemieke's familie kookboek Minestrone Uitgeverij



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EllemiekeVermolen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top