Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rode ravioli valentijnshartjes met kaassaus

Door: Fressnapf

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


Voor het deeg:

250 gr bloem
2 eieren
Water
1 el tomatenpuree

Voor de vulling:

200 gr gehakt HOH
1 ui
75 gr buffel mozzarella
1x eiwit van 1 ei (scheiden)
Oregano
Paprika poeder mild
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

Voor de saus:

250 ml lichte droge rode wijn of rose (italiaans)
1 teentje knoflook
75 gr geraspte oude kaas
100 gr verse roomkaas met kruiden
Oregano
Vers gemalen zwarte peper
Snufje zeezout
Maizena
Salie blaadjes en olijfolie


Verder heb je nodig


2 pannen, plank, hartjesvorm


Ik ben gek op de Italiaanse keuken vanwege zijn eenvoud en dus ongecompliceerde smaken. Maak deze leuke rode ravioli hartjes en serveer ze aan your love of your life. Dan kan de dag der liefde niet meer stuk! Dit is voldoende voor 2 personen. Smullen dus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het deeg: eieren goed door elkaar roeren, meng tomatenpuree met 20% water. Bloem in een schaal en tomatenpuree mengsel en ei toevoegen. Kneed dit tot een stevig deeg. Rol het deeg DUN uit op een met bloem bestuifde plank (anders plakt het) en steek er vormpjes uit met een hartjes vormpje voor koekjes (te koop in kookwinkel of supermarkt). Zorg dat je een even getal houd.

Ui snipperen en met gehakt en fijn gehakte buffel mozzarella mengen. Op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder en oregano.

Leg de hartjes neer en schep er een hoeveelheid vulling op. Bestrijk de randjes met eiwit. Leg er een tweede hartje op en druk de randjes stevig aan met een vork. Neem een pan en vul royaal met water, zout toevoegen en kook ze in ongeveer 9 minuten mooi gaar. NB: houd het deeg dun! Het is bij goede ravioli de bedoeling dat je de vulling proeft en niet alleen deeg.

Maak saus. Pan nemen en knoflookteen halveren en boden en rand van de pan met beide helften insmeren. Zo krijgt de saus smaak. Wijn toevoegen, laten koken, geraspte oude kaas toevoegen, flink roeren zodat kaas smelt en op laag vuur zetten. Roomkaas toevoegen en blijven roeren. Saus wordt nu dikker. Op smaak brengen met peper, indien nodig een snufje zout en oregano. Om de saus meer te binden beetje maizena toevoegen. Paar verse salie blaadjes kort bakken in olijfolie zodat de smaken vrijkomen (hoeft niet, maar wordt zo alleen maar lekkerder).

Voorverwarmde borden nemen, ravioli erin scheppen, warme saus eroverheen gieten, salieblaadjes erop leggen en smullen maar!

Serveertip

Lekker met een verse salade met rucola, verse kruiden en dressing.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top