Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Russische blinis met Hollandse garnalen en gerookte zalm

Door: wilmiewillemse

  • Russisch
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


Blinis:

200 gr poffertjes mix
350 ml melk
1 ei
2 el zonnebloemolie


voor de toppings:

200 ml creme fraiche
3 el honing-mosterd-dille saus
gerookte zalm
Hollandse garnalen



Deze mini pannenkoekjes met een hartig beleg zijn afkomstig uit de Russische keuken.
Het recept komt van origine van het platteland en ze zijn makkelijke en goedkoop te bereiden.
Ze zijn bij uitstek geschikt als borrelhapje maar met enkelen bij elkaar die verschillend zijn belegd ook leuk als voorgerechtje.
Je kunt de blinis zelf eenvoudig maken van poffertjes mix in een poffertjespan of met een heleboel tegelijk in een grote Koekenpan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe op elke blini een lepeltje van het creme fraiche mengsel
schep er een lepeltje Hollandse garnalen op of leg en een plakje zalm op
je kunt eventueel nog garneren met dille, basilicum of een ander groen takje

Serveertip

Lekker bij de borrel maar ook leuk met een paar tegelijk als voorgerecht of als amuse.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top