Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de balletjes:

500 gr gehakt HOH
1 ei
Paneermeel
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Paprikapoeder, pikant
1 t gedroogde basilicum

Voor de saus:

1 ui gesnipperd
2 blikjes tomatenblokjes
1 t suiker
150 ml slagroom
100 ml appelsap
Olijfolie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Paprikapoeder, pikant
1 t Italiaanse kruiden
125 gr buffel mozzarella


HULPMIDDELEN

Ovenschaal, pan.


Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus gegratineerd met verse mozzarella uit de oven, Heerlijk, zo lekker om je vingers bij af te likken. Doe deze balletjes met de saus over de spaghetti of andere pasta en je hebt een smulfeest.

Bereidingswijze

Maak van gehakt, ei, ui, knoflook en 3 el paneermeel een gehaktdeeg. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en basilicum. Draai er ongeveer 24 balletjes uit en leg die op de bodem van een Ovenschaal. Maak de saus. Gesnipperde ui glazig bakken in olijfolie, afblussen met appelsap voor het zuurtje en laten inkoken. Tomatenblokjes toevoegen en laten koken. Slagroom erbij en roeren. Laat even koken en breng op smaak met de kruiden en specerijen. Proef en zorg dat de smaak goed en romig is. Z.n. nog wat toevoegen. Giet de saus langzaam in de ovenschaal tussen en over de balletjes. Snipper de mozzarella in kleine stukken en verdeel over de gehaktballetjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden en zet de schaal erin. 25-30 minuten bakken en kijk of de balletjes gaar zijn door erin te prikken. De kaas gaat mooi gratineren. Als de kleur mooi bruin begint te worden is het klaar. Heet opdienen.

Serveertips

Lekker over spaghetti, andere pasta, rijst of met gebakken aardappels.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top