Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Afrikaanse spicy kipreepjes in romige saus

Door: Fressnapf

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 chilipeper (fijngehakt)
400 gr kipfilet
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode paprika
1 ui
5 el sojasaus
200 ml sinaasappelsap
1 blikje kokosmelk
Klein bekertje slagroom
Zeezout
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Olie


Verder heb je nodig


Wok.


Lekker, makkelijk en snel voor doordeweek, makkelijk voor te bereiden en heerlijke smaken op het bord. Eet dit met gekookte basmatirijst.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pers sinaasappelsap, meng met sojasaus en een teentje geperste knoflook. Maak hiervan marinade. Snijd kipfilet in reepjes en zet 2 uur in deze marinade in de koelkast. Uien en paprika in blokjes snijden. Chilipeper ontdoen van zaad en fijn hakken. Kip uit marinade nemen en laten uitlekken, marinade bewaren. Kip nu met zout, kerriepoeder en paprikapoeder verder op smaak brengen. Ui en een teentje knoflook en kip reepjes in wat olie wokken. Chilipeper en paprikablokjes toevoegen m de marinade en een half blikje kokosmelk en de helft van de slagroom afblussen. Laat een paar minuten pruttelen tot de kip gaar is. De rest van de kokosmelk, room mooi romig maken en eventueel nog wat kerrie en zout toevoegen (proeven). Als de saus te dun is eventueel binden met wat maizena. Heet opdienen en smullen.

Serveertip

Lekker met basmatirijst.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top