Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


  • 1 fles Cidre Mousseux
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 plakjes citroen
  • 4 bolletjes sorbetijs



Lekker voor na het diner en om het eten te laten zakken.

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min Extra tijd: 3uur in de diepvries Klaar in:3uur15min


  1. Meng 1/4 liter van de Cidre Mousseux met het citroensap en 1 eetlepel van de suiker.
  2. Verdeel het mengsel over een ijsblokjesbakje.
  3. Laat het in de diepvries bevriezen.
  4. Laat de rest van de Cidre Mousseux in de koelkast door en door koud worden.
  5. Bestrooi de plakjes citroen aan beide kanten met suiker.
  6. Wikkel de ijsblokjes voor het serveren in een schone theedoek en maak ze fijn door er met een hard voorwerp op te slaan of maal ze fijn in een Keukenmachine of blender.
  7. Verdeel ze over de glazen.
  8. Schep in elk hoog champagneglas (flute) een bolletje sorbetijs en schenk er de ijskoude Cidre Mousseux op.
  9. Garneren met een half plakje besuikerde citroen.
  10. Proost!

Bron

Uit een brocchure



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Knertje1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top