Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

wildpeper in minipannetje

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

Voor het vlees:
400 gr. herten ragoutvlees
400 gr. wildzwijn ragoutvlees
400 gr. hazenboutvlees
Voor de marinade:
2 uien
4 takjes peterselie
2 takjes selderie
1 fles (volle) rode wijn
1 pot wildfond
2 eetlepels balsamico-azijn
2 eetlepels olijfolie
Voor de stoofpot:
1 prei
150 gram baconreepjes
75 gram bakboter
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels cognac
1 zakje worteltjes
1/2 bakje champignons
zilveruitjes
takje peterselie



Ze zijn leuk die minipannetjes of cocottes. Zo krijgt ieder zijn eigen pannetje op het bord. Ze zijn te gebruiken voor alle gangen van een diner, van voorgerecht tot dessert aan toe!

Voorbereiding

Snipper de uien en hak de peterselie en selderij fijn.
Meng de gesneden groenten met de rode wijn, wildfond, olijfolie en balsamico azijn in een schaal.
Snijdt het vlees in blokjes en leg deze in de marinade.
Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur marineren.

Bereidingswijze

Giet het vlees en de marinade door een vergiet en vang de marinade op in een kom.
Laat het vlees goed uitlekken en verwijder het grootste deel van de ui en de kruiden.
Dep het vlees droog met wat keukenrol.
Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op en stukje keukenrol.
Snijdt de prei in ringen en de worteltjes in dikke plakjes.
Verhit de bakboter in de Braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Bak het vlees steeds in kleinere porties van ca. 250 gram.
Voeg steeds een beetje peper en zout toe.
Voeg nu de bacon, prei, worteltjes en de gezeefde marinade toe aan het vlees en breng aan de kook.
Laat de stoofpot zachtjes pruttelen gedurende 3-3,5 uur. Roer de stoofpot regelmatig.
Voeg het laatste uur ook de kleingesneden champignons toe en de zilveruitjes.
Roer de cognac en de tomatenpuree door de stoofpot als deze bijna klaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertips

Serveer de wildpeper in (voorverwarmde) kleine pannetjes, garneer met een beetje peterselie.
Lekker met aardappelpuree (evt. van zoete aardappels), tarte tatin van worteltjes met pastinaak en gevulde appels met veenbessensaus.

Bron

Van een website



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top