Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salted Chocolate Caramel Cheesecake (NY Style)

Door: Iooryz

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


100g ongezouten roomboter
200g havermout of digestive koekjes
275g pure chocolade (grofgehakt)
600g stevige, verse roomkaas naturel (bijvoorbeeld monchou)
125ml crème fraîche
200g suiker
4 eieren
1 blikje gecondenseerde melk
2tl zeezout (of fleur de sel)


Verder heb je nodig


Oven, Keukenmachine, springvorm (24 cm), bakpapier


Een heerlijke Chocolate Caramel Cheesecake, met zoutkristallen bovenop

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook het blikje gecondenseerde melk gedurende 4 uur in een pan met ruim water. Controleer regelmatig of er voldoende water in de pan zit, want een ontploffing van het blikje is anders een mogelijkheid.
Je kunt ze goed bewaren, dus een paar blikjes tegelijk is geen probleem. Laat de blikjes goed afkoelen voor je ze open maakt.

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden. Leg een groot vel keukenpapier op de bodem van de springvorm en klem deze vast door de rand erop te zetten. Knip de rest van het bakpapier grof weg.

Smelt de boter in een pan en maal ondertussen de koekjes fijn in de Keukenmachine. Meng er vervolgens de gesmolten boter door. Schep de massa op de bodem van de springvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel over de bodem. Druk het vervolgens aan. Bewaar de vorm in de koelkast.

Smelt de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom op een pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen. Klop ondertussen in de keukenmachine de roomkaas met de crème fraîche en de suiker romig. Klop dan één voor één de eieren er door. Spatel de gesmolten chocolade door het kaasmengsel en schenk het op de koekbodem.

Bak de cheesecake vervolgens in de oven in 1 uur gaar. De cheesecake is gaar als de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen tot deze op kamertemperatuur is, de taart is nu zacht en romig. Als je hem een uurtje in de koelkast zet, wordt de taart intenser van smaak en de bodem knapperiger.

Schenk de karamel uit het blik gecondenseerde melk in een kom en roer het goed door tot het glad wordt. Verwijder de vorm van de cheesecake en strijk de karamel met een breed (palet)mes over de bovenkant van de cheesecake. Bestrooi de bovenkant van de taart met het zeezout en snijd de taart in mooie punten.

Serveertip

Stooi het zout vlak voor serveren over de taart en zorg dat het goed verdeeld wordt. Uiteindelijk zal het zout reageren met de karamel.

Bron

Delicious oktober 2013 p94



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Iooryz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top