Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tjap Tjoy zoals bij de Chinees, maar dan home made!

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

- 1 kipfilet (liefst biologisch), in kleine reepjes gesneden
- 400 gram grove wokgroenten
- halve rode peper, in ringen (zonder zaadjes)
- 1 teen knoflook, geperst
- 400 milliliter kippenbouillon
- een flinke theelepel maizena (opgelost in een klein beetje koud water)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- olie om te wokken (ik gebruik raapzaadolie, een Japans geheim, verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt)



Recept van chickslovefood. com . Lekker, en gezond! Wie gaat er nu nog afhalen?
Foto`s volgen.Het lukt nog steeds niet om foto`s op smulweb te uploaden !!

Bereidingswijze

- Verwarm wat olie in een wok.
- Doe de knoflook, 1 eetlepel sojasaus en de rode peper hierbij en bak de kip om en om gaar en goudbruin.
- Haal de kip uit de wok en verwarm weer een klein beetje olie.
Kip apart, en verder met de saus!
- Voeg nu de groenten toe en wok ze op hoog vuur enkele minuten.
- Giet dan de kippenboullion erbij, gevolgd door een eetlepel soja, een eetlepel vissaus en de opgeloste maizena.
- Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat de bouillon wat is gebonden.
Pruttelen maar, dan krijg die lekkere saus net als bij de Chinees!
- Schep de Tjap Tjoy in een kom of op een bord, maak af met sesamzaad en serveer met rijst.
of, zoals hier, tarly!

Serveertips

Tip: serveer met cashewnoten! Vega`s kunnen de Tjap Tjoy met tofu
in plaats van met kip maken, de kippenbouillon vervangen voor groentebouillon en de vissaus weglaten.

Bron

Met dank aan Author Elise chickslovefood. com



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top