Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

boerenkool chips

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gram verse boerenkool
1 eetlepel olijfolie
Zeezout, naar smaak


HULPMIDDELEN

Oven


In Amerika zijn ze het afgelopen jaar helemaal gek geworden op kale. Boerenkool, op z`n Hollands, dus. De Amerikanen dronken massaal green kale smoothies, waagden zich aan de stamp en probeerden zelfs kale chips uit. Het klinkt gek, maar het vers groene blad knisperend uit de oven is eigenlijk erg lekker. En gezond!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spoel en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven. Snijd de bladeren in grove stukken, hussel met de olijfolie in een kom en bestrooi met zout.


Bereidingswijze

Schik de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, tot de kool knapperig is.

Serveertips

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spoel en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven. Snijd de bladeren in grove stukken, hussel met de olijfolie in een kom en bestrooi met zout.

Schik de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, tot de kool knapperig is. Leg de chips op het bakpapier op een rooster om af te koelen. Geniet ervan!

Bron

Http://www.culy.nl/recepten/hip-lekker-gezond-boerenkool-chips/



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top