1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sukadelapjes met speculaas

Sukadelapjes met speculaas

Door: debbykroese

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2013

Ingrediënten 4 personen


Voor de marinade:
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
1 winterwortel, in blokjes
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 theelepel gedroogde tijm
3 eetlepels balsamicoazijn
1 flesje rode wijn (375 ml)

Ingrediënten:
750 gram sukadelappen
50 gram boter of vloeibaar bankproduct
200 gram magere gerookte spekblokjes
200 gram sjalotten, gepeld en gehalveerd
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml runderfond of vleesbouillon
6 speculaasjes, verkruimeld
Allesbinder eventueel


Verder heb je nodig


Braadpan
Keukenpapier

Sukadelapjes met speculaas
Sukadelapjes met speculaas
Sukadelapjes met speculaas
Sukadelapjes met speculaas
Sukadelapjes met speculaas
Sukadelapjes met speculaas

Heerlijke stoofpot voor koude winterdagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes. Voeg het vlees toe en laat 6-8 uur marineren.

Bereidingswijze

Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak hierin de spekblokjes. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin. Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur.
Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree

Bron

Vomar



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debbykroese
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top