Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sonja spaghetti á la Thom

Door: gmkandler

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


- 300 gram spaghetti (bij voorkeur volkoren)
- 500 gram biologische waspenen of 1 grote winterpeen
- 1 biologische bleekselderij
- 2 grote uien of 3 kleintjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rundvleesbouillontabletje
- 1 klein flesje rode huiswijn (250 ml)
- 400 gram biologisch rundergehakt
- 70 gram potje biologische tomatenpuree
- 250 ml al dan niet biologische ketchup
- olijfolie (extra vierge)
- biologische kokosolie (extra virgin)
- biologische peterselie
- biologische himalaya zout



Mijn interpretatie van dit heerlijke spaghetti recept van Sonja Bakker. De saus is werkelijk zeldzaam lekker. Veel biologische ingrediënten. De gebruikte kokosolie maakt het mooi smeuïg. Dit moet het lekkerste zijn wat ik ooit heb gegeten. Iedereen voor wie ik het heb gemaakt is verbijsterd door de belachelijk lekkere saus! Je staat misschien iets langer dan normaal in de keuken, maar de smaak is de inspanning meer dan waard. Veel eetplezier!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de wortel en snij deze in kleine stukjes of rasp ze in kleine sliertjes
- Verwijder eventuele bladeren van de bleekselderij, schil de stengels met een aardappelschilmesje en snijd ze in kleine stukjes
- Schil de ui en hak deze in fijne stukjes
- Leg de knoflookteentjes bereid
- Verhit een flinke klont kokosolie (1 eetlepel) in een pan, zet het gehakt op en rul dit.
- Voeg vervolgens de wortel, ui, bleekselderij en knoflook toe en bak dit 3 minuten mee
- Doe in de tussentijd 250 ml kokend water in een maatbeker en los hier een rundvleesbouillontabletje in op. Als dat gelukt is mag de 250 ml wijn hierdoor geroerd worden.
- Het ontstane goedje mag nu aan de pruttelende pan toegevoegd worden, laat het wederom een paar minuutjes inwerken.
- Nu mag de 70 gram tomatenpuree en de 250 ml ketchup toegevoegd worden. Even goed roeren en vervolgens de pan aan de kook brengen.
- Laat de saus in totaal 40 minuten lekker borrelen om op smaak te geraken en om de bleekselderij zacht te laten worden (geregeld roeren!)
- Zodra hiervan 30 minuten verstreken zijn mag de spaghetti opgezet worden en in circa 10 minuten worden gaar gekookt.
- Spaghetti afgieten, een scheutje olijfolie erdoor husselen, en je kunt aan tafel.
- Al naar gelang van smaak nog een beetje peterselie en himalaya zout over je maaltijd strooien.
- Eet smakelijk!

Serveertip

P.S. Ik vind biologisch voedsel het lekkerst en het meest verantwoord, maar je moet afhangend van je budget voor jezelf bepalen wat je wel of niet biologisch koopt.

-Je zou de saus met 4 personen kunnen delen, maar de ervaring leert dat je alleen met 3 personen een echt flinke hoeveelheid saus kunt opscheppen, en zelfs dan wordt er nog naar meer gesnakt wanneer het op is. Als je het echt met zijn vieren wil eten zou je naast de maaltijd bijvoorbeeld natuurlijk nog een lekkere komkommersalade of iets dergelijks kunnen serveren.

Bron

Kookboek Sonja Bakker (zelf beetje aangepast)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gmkandler
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top