Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Glutenvrije Kaaskroketten

Door: kook4fun

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


100 gram Glutenvrije Bloem
125 gram Roomboter
7 dl Volle Melk
400 gram kaas:
→ 200 gram oude brokkelkaas
→ 125 gram mozzarella
→ 75 gram belegen kaas
4 blaadjes Gelatine


Verder heb je nodig


Kookpan, houten spatel, garde, bakplaat, friteuse, rasp

Kaaskroketjes

Glutenvrije kaaskroketjes als aperitief met mosterd mayonaise of wasabimayonaise, mmm lekker!


Glutenvrije kaaskroketten met een extra krokant buitenlaagje. Succes gegarandeerd!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de boter op een laag vuur smelten, voeg in één keer de bloem toe en roer met een houten lepel. Laat garen op een laag vuur. Voeg de melk geleidelijk toe en laat even doorkoken. Draai het vuur weer laag en voeg de geraspte kazen toe en laat erin smelten. Breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat. Laat nog even doorkoken. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe en roer er goed onder.
Stort uit in een ondiepe vorm en laat volledig afkoelen.

Om te paneren:
Glutenvrije Bloem
Losgeklopte eieren
Polenta

Klop de eieren los en doe in een kom
In een andere kom de glutenvrije bloem
In de derde kom de polenta

Haal de vulling uit de vorm en snij in de gewenste vorm.
Haal het eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de polenta.
Bewaren in de vriezer en niet in de koeling anders trekt het vocht aan en kun je ze niet meer krokant bakken. Frituren op 185°C tot mooi goudbruin.

Serveertip

Serveren met vers gefrituurde peterselie en mosterdmayonaise of wasabi mayonaise.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kook4fun
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top