Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 100 gr witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 30 gr suiker
  • ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas)
  • Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas)


HULPMIDDELEN

Mixer, 3 kommen, leuke glazen of schaaltjes.

Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

Iedereen heeft genoten van dit heerlijke toetje met de kerst! - Ninarosalie
De chocolademousse van Louise

gemaakt door pwiggers SUPER!

Witte Chocolademousse

Variant met kersen vlaaivulling als bodem en verkruimelde speculaasjes on top!


Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker.
Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast.
Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren.
Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten.
Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt.
We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken
Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept.
En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten.
Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

Voorbereiding

  • Zet een glazen kom in een pan met heet water, de kom mag het water niet raken.
  • Snij of breek de chocola in stukjes en doe het samen met 50 ml slagroom in de kom.
  • Roer af en toe en als de chocola bijna gesmolten is haal je de schaal van het vuur af.
  • Neem een schone vetvrije schaal om het eiwit in te kloppen.
    (druppel wat azijn op keukenpapier en haal door de schaal, weet je zeker dat hij vetvrij is)
  • Klop het eiwit en voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat het stijf is.
  • Klop in andere kom de slagroom lobbig.

Bereidingswijze

  • Spatel eerst de lobbige slagroom door de licht afgekoelde chocolade en spatel er dan het eiwit voorzichtig door.
  • Doe onderin glazen wat Amarene kersen zodat de bodem bedekt is en lepel er wat sap overheen.
  • Giet of lepel de mousse in de glazen.
  • Zet ze nu in de koelkast om op te stijven (minstens 2-3 uur)
  • Ik heb ze een hele nacht op laten stijven.
  • Ben je bijna klaar om het nagerecht op te eten?
  • Verkruimel wat Amerettini koekjes en strooi ze bovenop het glas.
  • Smullen maar.


Serveertips

Leuke glazen of schaaltjes.



Leuk recept? Deel het
Reacties (20)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top