Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Smullen! Pittig gekruide wortelsoep met kokosroom

Door: pwiggers

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Plm. 400 gram worteltjes of winterpeen
1 middelgrote ui
dunne prei
2 eetlepels maïskiem-olie of zonnebloemolie
1 Spaanse peper
2 theel. madras kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen gemberwortel (djahé)
2 bouillontabletten
100 ml kokosmelk
eventueel wat verse koriander of peterselie


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer

wortelkokossoep

van parel62

Soep aan de kook !

Parel62

Heerlijke pittige wortelkokossoep!!

Echt verrukkelijk!

Heerlijk en Smaakvol

Parel62

Lekkere combi met de nasigoreng van Ger en zijn spercieboontjes

Parel62


Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wortels schoonmaken en in stukken snijden.
Ui pellen en in stukken snijden.
Prei schoonmaken. In ringetjes snijden.
Peper schoonmaken. In smalle ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de Spaanse peper, kerriepoeder, gemberpoeder, gemalen koriander en gemalen komijnzaad toe. Bak dit even mee tot het gaat geuren. Voeg nu de wortelen en 2/3 van de prei toevoegen. Alles goed doorroeren. Doe zoveel water erbij tot de wortelen net onderstaan. Voeg de bouillontabletten toe (in stukjes gesneden) en de kokosmelk. Breng alles aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Maak eventueel op smaak met peper en zout.

Serveertip

Garneer de soep met de overige preiringetjes, dunne ringetjes Spaanse peper, verse koriander of peterselie.



Deel dit recept

Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top