Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Leuke, romige baby quiche Lorrianes

Door: Fressnapf

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 rol bladerdeeg
10 plakjes rauwe ham
4 flinke uien
2 grote eieren
2 el roomboter
250 ml slagroom
1 tl nootmuskaat
Vers gemalen zwarte peper
Verse bieslook (gesnipperd)


Verder heb je nodig


Muffin vorm 12 stuks, pan

Romige baby quice Lorrianes

leuk en lekker, Mmmmmm....


Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien schillen en fijn snipperen. Rauwe ham (Coberg of Schwarzwalder schinken) in dobbelsteentjes snijden. 2 el boter in een pan doen en deze twee ingrediënten 3 minuten fruiten. Uitnemen en op keukenpapier laten uitlekken. Eieren met slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen peper mengen. Bladerdeeg laten ontdooien en met een flinke keukenring of met een glas rondjes steken. Muffinvorm voor 12 stuks nemen, met papier vullen, deegrondjes er in en er een schaaltje van maken. Nu het uien-rauwe ham mengsel gelijkmatig verdelen. Tenslotte het ei-slagroom mengsel voorzichtig erover verdelen en garneren met vers gesnipperde bieslook. Voeg géén zout toe want de rauwe ham is gezouten en zout genoeg!! Muffin vorm met de baby quiches in de voorverwarmde hetelucht oven zetten en in ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin bakken. Ook deze zijn goed in te vriezen en houdbaar. Kort opwarmen in de oven en smullen.

Serveertip

Warm serveren.



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top