Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Besbes (Venkelsoep)

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

4 venkelknollen,2 grote appelen,knoflookteen,olijfolie,1/2 kaneelstok,teel.koreanderzaad,2 teel.komijnzaad,1500 gr.water,eetl.zeezout,10 gr.geroosterde walnoten.


HULPMIDDELEN

Pan,snijplank,staafmixer,appelboor,koksmes.


Nog altijd een succes bij de visite.............

Voorbereiding

De venkel schoonmaken,appels schillen,klokhuis verwijderen,knoflook schoonmaken.

Bereidingswijze

Venkel met appel in stukken snijden en venkelgroen bewaren.
In een ruime pan venkel,appels en knoflook fruiten.
Kaneelstok,komijn en koriander toevoegen en blussen met water.
aan de kook brengen en ca.50 min.laten trekken.De kaneelstok verwijderen en de soep met een staafmixer pureren.
Op smaak proeven en met venkel en geh.walnoten serveren

Serveertips

Ik leg meestal voor het serveren een nootje creme fraiche op de soep.

Bron

Oost-Europa



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tortilla68
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top