Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Besbes (Venkelsoep)

Besbes (Venkelsoep)

Door: tortilla68

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2013

Ingrediënten 6 personen


4 venkelknollen,2 grote appelen,knoflookteen,olijfolie,1/2 kaneelstok,teel.koreanderzaad,2 teel.komijnzaad,1500 gr.water,eetl.zeezout,10 gr.geroosterde walnoten.


Verder heb je nodig


Pan,snijplank,staafmixer,appelboor,koksmes.


Nog altijd een succes bij de visite.............

Ontdek meer:

Voorbereiding

De venkel schoonmaken,appels schillen,klokhuis verwijderen,knoflook schoonmaken.

Bereidingswijze

Venkel met appel in stukken snijden en venkelgroen bewaren.
In een ruime pan venkel,appels en knoflook fruiten.
Kaneelstok,komijn en koriander toevoegen en blussen met water.
aan de kook brengen en ca.50 min.laten trekken.De kaneelstok verwijderen en de soep met een staafmixer pureren.
Op smaak proeven en met venkel en geh.walnoten serveren

Serveertip

Ik leg meestal voor het serveren een nootje creme fraiche op de soep.

Bron

Oost-Europa



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tortilla68
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top