Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Verse ravioli met spinazie en ricotta

  • Italiaans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 250 gram bloem
- 1 groot of 2 kleine eieren
- 300 gram spinazie
- 150 gram ricotta
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- 100 ml room
- Parmezaanse kaas
- Jonge hollandse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- evt. 3 blaadjes verse basilicum


HULPMIDDELEN

Deegroller of pastamachine
vierkante drukvorm of bakje met zelfde vormen.


Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen.
Menu:
Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing
Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel
Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s
Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel
Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom en klop de eieren los met 80 ml koud water. Strooi wat zout door het bloem en maak een kuiltje in het midden. Giet daar het eimengsel in en meng alles goed door elkaar. Kneed het ongeveer 10 minuten totdat het een stevige, elastische bol is en verpak deze in folie. laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de room zachtjes in een steelpannetje en rasp er 3 eetlepels Parmezaanse en Hollandse kaas doorheen. Roer tot de kaas is gesmolten en maak het sausje af met wat zout en peper. Zet het dan aan de kant

Bereidingswijze

Was de spinazie goed en verhit de olie in een wok of Hapjespan. Pers de teentjes knoflook uit en bak deze snel door de olie, voeg dan de spinazie toe. Voeg ook de blaadjes basilicum toe. Bak alles op hoog vuur totdat alles slinkt. Strooi er wat zout en peper overheen en zet het vuur laag. Voeg dan de ricotta toe en meng alles goed. Als het deeg klaar is, de bol verdelen in 8 kleine stukjes en deze op een bebloemde werkplek zo dun mogelijk uitrollen. Met de pastamachine is dit makkelijker maar met een deegroller gaat het ook.
Het is belangrijk dat het deeg mooi dun is. Gebruik veel bloem op het werkvlak om te voorkomen dat alles aan elkaar vast plakt. Druk uit alle uitgerolde vellen vierkantjes van ongeveer 10 bij 10 cm. Doe een beetje van het spinaziemengsel op het midden van het vierkantje en druk er een tweede vierkantje bovenop. druk de randen goed aan en gebruik niet teveel vulling!
Als alle ravioli is gemaakt kan je deze vlak voor opdienen in een grote pan met ruim kokend water en zout gaar koken. Dit kost maar paar minuten en de ravioli is klaar als deze boven komt drijven. Kook niet alle ravioli tegelijk maar telkens 4 plakjes tegelijk.

Serveertips

Dien de ravioli op in een diep bord, 3,4 ravioli`s is genoeg per persoon voor een tussengerecht. Giet er wat van de room-kaas saus overheen en maak het af met een blaadje basilicum.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Loekyp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top