• Eigen recept

Herfst: Stoofpot rundvlees met paddenstoelen in wijn

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr doorregen sukadelappen
150 gr gerookte spekblokjes
4 grote uien (halve ringen)
2 teentjes knoflook
2 winterwortels
1 bouillonblokje rund
1 bouillonblokje bospaddenstoelen (AH)
1 t provencaalse kruiden
1 t piment
2 kruidnagels
1 e paprikapoeder
5 e Olijfolie
3 e Roomboter
40 gr bloem
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 laurierblaadjes
150 gr kastanje champignons
100 gr shiitake
50 gr cantharellen
100 gr oesterzwammen
500 ml gekookt water
500 ml goede rode wijn
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
Verse peterselie (fijn gesnipperd)

HULPMIDDELEN

Hapjespan, slowcooker of koekenpan.

Stoofpot Herfst, sucade, paddenstoelen

in bouillon, kruiden, wortel, ui, knoflook, kruiden en rode wijn Mmmmm zalig

Sucade in de pan

in bouillon en kruiden

paddenstoelen aanbraden
Rest erbij

en je hebt een geweldig resultaat in een gebonden saus, Mmmmmm smullen

Stoofpot rundvlees met paddenstoelen in wijn.

HEERLIJK!!

Stoofpot rundvlees met paddenstoelen in wijn

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen.

Bereidingswijze

Snipper uien, pers knoflook, snijd wortel in plakjes, Neem een stoofpan, hapjespan of slowcooker en doe er 3 el boter en 3 el olijfolie in. Goed verhitten. Kruid sucade met peper en zout. Doorregen sucade d.w.z. rundvlees MET vetdraden erin. Dat vet geeft veel smaak af en vinden mensen, vooral kinderen lekker. Braad de lapjes op hoog vuur aan en om en om bruin. Snijden mag, maar hoeft niet. Sucade valt vanzelf uit elkaar en blijft mals. Doe kokend water uit de waterkoker erin, voeg de 2 bouillonblokjes toe tot het vlees net onderstaat. Voeg de uien, knoflook, gerookte spekblokjes, laurierblaadjes, paprikapoeder, provencaalse kruiden, kruidnagels en piment toe. Die smaken gaan in het vlees trekken. Na 2 uur stoven op laag vuur voeg je de wortel en de rode wijn toe (ik heb Côtes du Rhone, rèserve de Bonpas gebruikt, een fles van Gall & Gall van € 8 die er ook uitstekend bij drinkbaar is). Neem nu een kleine koekenpan. Doe er 2 el olijfolie in en braad de paddenstoelen licht aan. Kleine heel laten, grote doormidden snijden. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na 2 ½ uur stoven de aangebraden paddenstoelen, de tomatenpuree en bloem toe. Bloem zorgt ervoor dat de saus bindt. Ik heb het bijna 3 uur laten pruttelen totdat het rundvlees uit elkaar viel. Proeven en eventueel nog iets op smaak brengen met peper en zout. Verwijder laurierblaadjes, garneer af met vers gesnipperde peterselie en dien op. Dit is godsgruwelijk lekker en hier zal iedereen van smullen.

Serveertips

Lekker met sperziebonen, gewokte spruitjes, rode kool, gekookte aardappels, puree, rijst of op tagliatelle (pasta).

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies