Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heldere bospaddenstoelen soep

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


- runderschenkel
- 3 runderbouillonblokjes
- enkele takjes tijm
- bladselderij en/of bleekselderij
- 2 el sherry of Madeira
- 500 gram gemengde bospaddenstoelen
- evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering


Heldere bospaddenstoelen soep

en smullen maar

Heldere bospaddenstoelen soep

De paddenstoelen wokken

Heldere bospaddenstoelen soep

De soep is klaar

Heldere bospaddenstoelensoep

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- maak van 3 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de tijm een mooi getrokken runderbouillon. (tenminste 4 uur op een klein pitje laten trekken)
- borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in hapklare stukjes.

Bereidingswijze

- haal de schenkel uit de bouillon en passeer de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek, snijd het vlees in kleine stukjes.
- voeg de fijngesneden selderij toe en laat het +/- 15 min. zachtjes koken.
- als de selderij bijna gaar is, wok je de paddenstoelen en voeg die toe aan de bouillon.
- Dan doe je de sherry erbij.
- de stukjes vlees als laatste terug in de warme soep.
- breng op smaak met peper & zout en evt. een beetje maggi.
- garneer naar wens met bosuitjes of peterselie.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top